Arganový olej – elixír mládí

Arganový olej je v poslední době na vzestupu. Stačí zmínit, jak se stává oblíbenou součástí mnoha kosmetických přípravků pro péči o pleť, vlasy i tělo. Nicméně, lidé skutečně nemají plně jasno o tom, jakými přínosy tento nádherný produkt opravdu nabízí. Nyní je čas, abyste věděli, proč byste měli začít používat arganový olej a jak můžete využít jeho výhod. Dnes se dozvíte vše, o tom všem, co znamená olej. Budete překvapeni, co všechno arganový olej dokáže jako elixír mládí.

Co je to arganový olej?

Arganový olej je prvotřídní vzácný produkt používaný v kosmetickém průmyslu pro jeho mnoho léčebných vlastností. Je to silný antioxidant, hydratační a regenerační látka. Získává se z spojení arganového ořechu z ořechevníku Argania, kterému se říká také africký strom života. Arganový olej můžeme najít také ve formě krému. V závislosti na konkrétním typu krému může mít i některé další účely.

Technika získávání oleje a důležitost tohoto procesu

Vzhledem k tomu, že Arganový ořech je těžko oplodnitelný strom, jeho plody mohou být odedávna získávány jen ručně. Starostlivé ošetřování v průběhu procesu získávání oleje je nezbytné, aby se zachovaly původní antimikrobiální vlastnosti arganového oleje a mohli tedy přinést ty nejlepší výsledky. Originální arganový olej je destilovaný za studena a bez jakéhokoli přidání chemikálií.

Kolik je arganový olej užitečný?

Arganový olej vdechne život Vaší pokožce. Zde je seznam přínosů, které tento zázračný produkt poskytuje:

  • Zpevnění pokožky a obnovení její elasticity
  • Chrání před stárnutím, chrání buněčnou strukturu pokožky
  • Poskytuje hydrataci pokožce
  • Pomáhá zmírnit akné, ekzémy, popáleniny, štípance a škrábance
  • Zlepšuje hydrataci pokožky a chrání ji před vnějšími vlivy
  • Pomáhá vyhlazovat jemné linky a vrásky

Kromě pleťové péče může arganový olejvelmi dobře sloužit i jako prostředek na ochranu vlasů, neboť je bohatý na vitamíny a aminokyseliny. Skvěle zvlhčuje kudrnaté vlasy. Olej můžete využít také k boji proti roztřepeným konečkům, aby vlasy zůstaly lesklé a hedvábné na dotek.

Jak ho můžu použít pro omlazení?

Arganový olej můžete používat na obličej, abyste zmírnili dodávali pleti zpevnění a podporovali regeneraci před nepříznivými vlivy životního prostředí. Je to přírodní složka, která dodává pokožce jemnost, pružnost a hydrataci. Stačí aplikovat několik kapek na obličej, krk, paže nebo jakoukoli jinou oblast, ve které potřebujete potlačit stárnutí a stimulovat pokožku. Olej je vysoce účinný, proto se doporučuje používat ho dvakrát denně.

Arganový olej také představuje nejlepší prostředek k vyhlazení jemných linií a vrásek. Má schopnost stimulovat tvorbu kolagenu a elastinu, které pomáhají zpomalit proces stárnutí pleti. Aplikace několika kapek oleje ve spojení s lehkým masírováním pokožkou v okolí očí a úst dokáže napomoci vyhlazení jemných vrásek v těchto oblastech.

Jak dobře ochraňuje Arganový olej před volnými radikály?

Volné radikály způsobují poškození DNA a naši pokožku mohou mít negativní účinky. Bohužel jsou způsobovány životním prostředím a některými stravovacími zvyklostmi. Arganový olej obsahuje neuvěřitelné množství antioxidantů (včetně tokoferolu, fenylu, kyseliny askorbové, karnozinu a další), které bojují proti volným radikálům a omezují jejich poškozující účinek na naše buň