Jak objevit tu nejlepší řasenku – tipy a triky

Make-up, který je přesný, krásný a který dlouho vydrží, je výsledek aplikace kvalitní řasenky. Samozřejmě, že sousloví dobrá řasenka si každý v praxi představí trochu jinak. Existuje mnoho faktorů, které náš úsudek v tomto ohledu ovlivňují. Jak si tedy všimnete, že produkt, který si chcete zakoupit, je tím nejlepším?

Typy řasenek

Víte, že finální účinek velice závisí na tom, jaký má řasenka kartáček? Typ řasenky je rozdělen podle kartáčku. Jedná se o:

  • prodlužující řasenku – obsahuje molekuly kašmíru a polymery, které mají prodlužující účinek. Kartáček má často široce rozložené štětiny, které usnadňují oddělení řas tak, aby byla každá řasa pokryta;
  • zahušťující řasenka – má hustou konzistenci a kartáček s hustě uspořádanými štětinami;
  • natáčecí řasenka– kartáček připomíná luk, díky svému tvaru dokáže řasy natočit;
  • klasická řasenka – má standardní kartáček s rovnými štětinami, které jsou středně husté a dodávají účinek přirozeně zvýrazněných řas;
  • prodlužující a natáčecí řasenka – kartáček je zatočen a má hustě uspořádané štětiny;
  • řasy oddělující řasenka – kartáček připomíná hřeben, a hodí se k „česání“ řas.

Jaké jsou vlastnosti dobré řasenky?

  1. Kartáček
    Kartáček musí být vytvořen přesně k účelu, který má splňovat. Tomu odpovídá tvar, velikost, koncentrace štětin a to, jakým způsobem se drží. Toto vše ovlivňuje ve finále to, jak náš make-up vypadá. Kartáček nemusí jít na svém konci do špičky, existují i kartáčky s kulovitým zakončením. Může mít štětiny různých délek, které usnadní aplikaci produktu na kratší řasy.
    Pokud byste si měli vybrat kvalitní kartáček, rozhodně sáhněte po tom silikonovém. Jsou přesné a hygienicky na zcela jiné úrovni, než konkurence. Můžeme je snadno mýt, nedeformují se, ani nesbírají nečistoty. Silikonové kartáčky jsou opravdu nesmírně efektivní.
  2.  Odolnost
  3. Před nákupem si zkontrolujte, zdali je řasenka odolná, netvoří žmolky, ani se nerozmazává na obličeji. Soustřeďte se na to, zdali vám nestéká po víčku.
  4.  Péče
  5. Kvalitní řasenka se o řasy také dokáže postarat. Proto by měla obsahovat vosky, oleje, rostlinné extrakty hedvábí, pantenol a další složky. Díky nim budou řasy lesklé, hydratované a vyživené, make-up bude vypadat daleko lépe.