Jak si aplikovat řasenku pro získání objemu? Základy make-upu

Chceme vypadat krásně, ať už je jakákoliv denní doba a proto potřebujeme, aby náš make-up něco vydržel. To je důležité hlavně pro řasenku, která zkrášluje naše oči a tím pádem pomáhá zefektivnit celý obličejový make-up. Jak si správně aplikovat řasenku bez žmolků a šmouh?

Některé ženy tvrdí, že si řasenko nanášejí klidně i hodinu. I když jde o extrémní případy a některým na druhou stranu trvá aplikace jen několik málo minut, neměli bychom spěchat. Existuje několik základních pravidel efektivní aplikace.

Snadnější je aplikovat řasenku na zdravé řasy

Předtím, než se zaměříme na problém aplikace řasenky, měli bychom se soustředit na to, že o řasy optimálně pečujeme. Vyživené řasy s optimální úrovní hydratace nejsou pouze delší a hustší, ale také pružnější. Řasy vám přestanou vypadávat a budou rychleji růst, čímž si zajistíte to, že jich bude na víčkách více. Je samozřejmě mnohonásobně snazší aplikovat si make-up na zdravé a připravené řasy. Z tohoto důvodu doporučuji aplikovat sérum pravidelně tak, aby pomohlo řasence vyčarovat ten nejkrásnější make-up. Vyplatí se najít si sérum na řasy s úzkým kartáčkem a kvalitním složením, které naše řasy podpoří. Aplikace řasenky pak bude snazší, než kdy dříve.

Ne všechny řasenky dodávají ten stejný účinek!

Musíme si uvědomit, že řasenky vykazují různé vlastnosti a jsou obohaceny různými složkami. Finální účinek závisí na tom, jakou řasenku si vybereme. Abychom to vysvětlili – pokud máme řídké a slabé řasy, měli bychom sáhnout po zahušťující řasence. Pokud jsou naše řasy krátké, měli bychom sáhnout po prodlužující řasence. Můžeme ale narazit i na řasenku, která která řasy jak zahustí, tak prodlouží, či klidně i natočí.

Jakou řasenku si vybrat? Pokud možno, sáhněte po kosmetice, která:

  • obsahuje saturovaný minerální pigment
  • je založena na jemných a nezatěžujících rostlinných voscích
  • obsahuje extra vyživující složky
  • je dostupná společně se silikonovým kartáčkem optimálního tvaru

Jak řasenku aplikovat na řasy tak, aby vypadaly hustší?

S aplikací řasenky můžete začít jakmile si jste jisti tím, že jsou vaše řasy zdravé a že se k nim vaše řasenka hodí. Vysněný účinek se dostaví pouze tehdy, pokud znáte ty správné techniky aplikace řasenky. Jak produkt optimálně aplikovat?

  1. Řasenku přiložte ke kořínkům vašich řas.
  2. Aplikátorem projeďte skrze řasy zig-zag pohybem.
  3. Špičky řas projeďte aplikátorem ještě jednou.
  4.  Produkt aplikujte i na řasy na dolním víčku.
  5.  Zaměřte se na krátké řasy, které vám rostou v koutcích očí.

Nejpopulárnější make-up triky

Trik 1:

Aplikaci řasenky byste měli provádět vždy po nanesení očních stínů a před aplikací make-upu, který vám poté může skrýt jakékoliv šmouhy, které se mohou po aplikaci řasenky objevit. Tato sekvence se obecně doporučuje při aplikaci kosmetiky.

Trik 2:

I ta nejlepší řasenka občas vyžaduje primer, který prodlouží životnost řasenky a zajistí efektivnější účinek. celá procedura se odvíjí od aplikace jedné vrstvy primeru, vyčkání, dokud nezaschne a aplikace řasenky.

Trik 3:

Pokud chcete dodat vaším řasám objem, jelikož se připravujete na důležitou událost, ale nemáte k dispozici primer, můžete zkusit pokrýt řasy jemným pudrem – nejlépe uděláte za pomoci minerálního, bambusového, či rýžového. Díky pudru budou řasy hustší.

Trik 4:

Přírodního vzhledu řas můžete dosáhnout tak, že správně oddělíte řasy, aby se k sobě nelepily. Pokud je chcete oddělit, použijte speciální kartáček, či projeďte klasickým kartáčkem ještě jednou po aplikaci skrze řasy.